Pentuja

Yava ja Sally

Yava ja Sally

EI PENTUJA EIKÄ SUUNNITELMIA TÄLLÄ HETKELLÄ!

 

Sally on synnyttänyt 5 urosta ja 5 narttua 7.11.2016. 

Sallylle on suunnitteilla pentuja seuraavasta juoksusta, astutus todennäköisesti elo-syyskuussa 2016. Pentujen isänä tulee olemaan Espoossa asuva Sveitsin tuonti Yava du Chateau Royal.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat avoimia ja sosiaalisia, arjessa oikeasti helppoja koiria, jotka eivät ilmennä lainkaan terävyyttä. Harrastuskoirina sekä Sallyllä että Yavalla on loputon työinto, vahva miellyttämisenhalu ja ominaisuuksia kilpailla useassakin lajissa. Pennuista odotetaan vanhempiensa tavoin arkihelppoja, hyvähermoisia ja mukavia koiria, joilla on erittäin hyvät ominaisuudet kilpailla korkeallakin tasolla agilityssä, tokossa ja kansallisissa lajeissa.

Pentueen sukutaulu.

Emä: FI TVA, FI KVA, EK3, HK3, JK1, BH, AGI3, RTK3 FLYING ORANGE DE HAUTE VOLÉE, ”Sally”
video Sally 1 v.
video Sally agility MAXI1
video Sally 3 v.

10391016_10207686332190447_4485748224863018070_nSally on kohta 4 -vuotias käyttölinjainen tervueren narttu. Luonteeltaan Sally on todella hurmaava; avoin ja sosiaalinen koira, jonka kanssa on helppo elää, treenata ja reissata, koska se on kuin kotonaan paikassa kuin paikassa. Sally elää perhekoirana ja tulee loistavasti toimeen sekä oman perheen lasten, että heidän kavereidensa kanssa.

Rakenteeltaan Sally on kevytrunkoinen, ja se on ketterä ja nopea liikkeissään. Sillä on vahva saalisvietti ja taistelutahto, ja sen kouluttaminen on helppoa sen miellyttämisenhalun, saalisvietin ja loputtoman työinnon myötä.

Sallyn kanssa kilpaillaan sekä pk-puolella, että agilityssä, tokossa ja rally-tokossa. Kaikissa lajeissa se on osoittanut erittäin hyvää koulutettavuutta ja monipuolisia ominaisuuksia. PK-puolella Sally on käyttövalio etsintäkokeesta, ja lisäksi sillä on plakkarissa HK3 ykköstuloksella ja JK1 samoin ykköstuloksella. Tokossa Sallystä tuli tottelevaisuusvalio jo 3-vuotiskaudellaan. Agilityssä kilpaillaan maxi3-luokassa ja rally-tokossa on suoritettu RTK1, RTK2 ja RTK3. Sally on edustanut Suomea FMBB:ssä tokojoukkueessa vuosina 2014 ja 2016, heinäkuussa 2016 kilpailtiin tokon SM-kisoissa ja  elokuussa 2016 PK-SM:issa  etsintäkokeessa.

Sally ja sen veli Roku

Sally ja sen veli Roku

Sally on tuotu Yhdysvalloista Suomeen 15 viikon iässä. Sallyn pentueesta kaksi muutakin pentua muuttivat Suomeen; Rogue de Haute Volée ja Ready de Haute Volée. Molemmat kilpailevat agilityssä 3-luokassa ja harrastavat myös hakua ja tokoa. Sekä Rokulla että Redillä on suoritettuna BH, ja tokosta ALO1, Rokulla on lisäksi tehtynä HK2. Muut pentuesisarukset jäivät Yhdysvaltoihin ja harrastavat eri lajeja agilitystä IPO:on. Sallyn äiti on Sprite´s Haute Volée ”Wings”, joka kilpailee menestyksekkäästi agilityssä ja on osallistunut kisoihin myös Euroopassa, muun muassa ollen useana vuonna mukana USA:n joukkueessa European Openissa. Sallyn kasvattajilla on oma kennelsivu Facebookissa: Haute Volée Tervueren. Sallyn isä Farex Du Domaine De Cauvigny on Ranskassa asuva, menestynyt Ring-koira.

Kaikki Sallyn pentueen koirat ovat erittäin sosiaalisia ja mukavia koiria. Harrastuksissa ja kilpailuissa nämä koirat herättävät huomiota positiivisella käytöksellään ja usein saa kuulla niiden tekevän hyvää PR:ää rodulle. Sallyn pennuista odotan emänsä tapaan sosiaalisia ja miellyttämisenhaluisia. Pidän tätä tärkeänä, koska mielestäni normaali elämä koiran kanssa pitää olla helppoa ja mukavaa.

Isä: AGI3, BH, HK1, TOKO/VOI Yava du Chateau Royal ”Yava”
kuvia
video agilitykisa, ohjaajana Zeljko Gora
video agilitykisa, ohjaajana Markus Turunen 

video tokokoe ruutu
video tokokoe kaukokäskyt

Yava on syksyllä 8 vuotta täyttävä Sveitsistä tuotu käyttölinjainen tervuerenuros. Se on koira, joka lähes poikkeuksetta tekee vaikutuksen ihmiseen kuin ihmiseen iloisella, avoimella ja sosiaalisella luonteellaan sekä itsevarmuudellaan. Kaikki Yavan tavanneet ihmiset yleensä rakastavatkin sitä – to know him is to love him  🙂

Yavalla on hyvät hermot, vahva saalisvietti sekä paljon miellyttämisenhalua ja se on itsevarma kaikissa tilanteissa ja kaikilla alustoilla. Terävyyttä Yava ei ilmennä lainkaan.

Rakenteeltaan Yava on vahvaluustoinen olematta kuitenkaan liian raskas esim. agilityyn; agilitykoirana Yava on kiihkeä, nopea ja elastinen. Yavalla on plakkarissaan yksi agilityvalion arvoon tarvittava serti, mutta valitettavasti se on joutunut olemaan lajista pitkillä kisatauoilla omistajansa selkävaivojen vuoksi. Yava harrastaa myös tokoa, jossa seuraavaksi startataan voittajaluokassa. Yavan kanssa aloitettiin myös pk-haun säännölliset treenit syksyllä 2015, ja lajissa on edetty jo BH:n ja HK1:n myötä kakkosluokkaan. Näiden kolmen lajin lisäksi, joissa Yava kilpailee, sen kanssa on kokeiltu mondioringiä, ipoa, vepeä, dog-frisbeetä, rally-tokoa ja asfalttijälkeä (hard surface tracking), ja kaikissa näissä sen voisi kuulemma kouluttaa kilpailutasolle.

Yava polveutuu menestyneistä ranskalaisista käyttötervuerenlinjoista. Sen isä on Ranskan ringin käyttövalio Virus du Musher, jolla on useita käyttöominaisuutensa tuloksin osoittaneita jälkeläisiä. Yavan isän isä Lewis – niin ikään Ranskan ringin käyttövalio – on niin omilta ominaisuuksiltaan kuin periyttäjänä ehkä yksi arvostetuimpia käyttölinjaisia tervuereneita maailmassa. Yavan emän sukutaulusta löytyy toinen käyttö- ja jalostuskoirana arvostettu uros, emän isä FR3 Iyankee du Domaine de Titisee, jonka tytär Tarkatan Aqua on agilityn maailmanmestari sekä moninkertainen Suomen mestari.

Yava-yhdistelmä on toteutettu Sveitsissä kahdesti (du Château Royal V- ja Y-pentueet).  Yavan täyssisarukset ovat Yavan tapaan tasapainoisia ja sosiaalisia koiria, jotka soveltuvat erinomaisesti niin harrastus- kuin perhekoiriksi. Yavan siskolla Yskalla on Sveitsissä suoritettuna suojelusta VPG1 ja BGH2, joka vastaa Suomen pk-jälkikoetta (jälki, esineruutu ja tottis). Yavan toinen sisko, Vinci du Château Royal kilpailee agilityssä maxi3-luokassa ja on edustanut Sveitsiä useita kertoja FMBB-kilpailuissa sekä European Openissa. Useita FMBB-edustuksia on myös maxi3-luokassa kilpailevalla Yavan siskopuolella Zora du Château Royal’illa. Vuoden 2012 FMBB:ssä Yavan velipuoli Xyro du Château Royal puolestaan kohahdutti huikealla suorituksellaan suurta yleisöä mondioringin 2-luokan voittajana. Samana vuonna Xyro voitti myös Sveitsin mestaruuden.